Permit og pøking

Hele mitt liv har jeg fisket ørret. Kun ørret. Ingen annen fisk har fanget min oppmerksomhet som denne vakre og prikkete skapningen. Så dro jeg på bryllupsreise...

Jeg ble tidlig en «ørretpurist». Jeg har krenket laksefiske og fnyst av streamere så lenge jeg kan huske. Den lokale lakseelva var for meg et sted for gamle folk med fluktstol og uutholdelige ekteskap. De fisket laks av tre grunner: Den ene grunnen var at kjerringa ikke var der, den andre var opphopningen av likesinnede (gamle og litt sinte menn) og den tredje og kanskje viktigste grunnen var at de faktisk kunne få stor fisk uten å ha båret en tung sekk på ryggen eller svettet for å komme til elva.

Dette var altså mitt inntrykk av laksefiske i heimbygda. Nedsettende tanker hadde jeg om alt annet enn ørretfiske, for å være ærlig. Jeg hadde lite til overs for sjøørretfiske også. Jeg skjønte meg ikke på de som orket å kaste og kaste i dagevis i motvind og minusgrader. Jeg var kanskje sær, men alt annet enn tørrfluefanget ørret var juks og fanteri.

I barndommen var Lars Lenth min store superhelt. Umpqua-caps, snusleppe og fippskjegg, kombinert med grasiøse kast og evnen til og alltid fange den største fisken var i mine øyne mye fetere enn røntgensyn, batmobile og superkrefter. Etter hvert ble jeg el...

För att läsa den här artikeln måste du prenumerera på UPSTRMS+.

Du kan prova i EN MÅNAD för 5 KRONOR.

UPSTRMS+ kostar endast 49 kronor per månad. Eller så kan du stödja oberoende journalistik och köpa paketet som även inkluderar Skandinaviens finaste pappersmagasin. Du väljer.

Gå hit för att se olika alternativ, eller logga in här om du redan är prenumerant.

Vårt digitala abonnemang kostar mindre än en fancy kopp kaffe per månad och ger dig tillgång till alla nya artiklar och en rikhaltig arkiv om flugfiske och flugfiskekultur.

Har du inget konto? Skapa ett konto helt gratis här.

Genom att använda 1-stegsregistrering eller genom att skapa ett konto samtycker du till Oppstrøms AS sekretesspolicy.

sv_SESV