Nordmarkas Willy Wonka fortsetter Revir-treff og synes det er deilig at obskure interesser gir seg utslag i møter.
Lars Nilssen i Reviret begynner å bli en slags institusjon i fluefiske-Oslo. Han har debattert settefisk, presentert døgnflueaktivitet i marka, drøftet storørretproblematikk, vist fram lokalt naturvern og hatt filmpremierer. I høst skjer det igjen. Første kveld ble avholdt før Oppstrøms rakk å skrive om den, og temaet var Viuldemningen og Randselva. Neste arrangement går av stabelen førstkommende torsdag og skal handle om vandringstilpassede elvekraftverk.
Vi satte oss ned med Nilssen for å høre hva hovedstaden har i vente.
Hva er bakgrunnen for torsdagens tema?
Det kommer til å bli flere vassdragsutbygginger i tiden framover, og per i dag er det noen få eksempler på at det har latt seg forene med vandrende fiskestammer. Jeg fikk lyst til å løfte fram de eksemplene og få istand en debatt om hvilke krav man kan stille. Dessuten foregår det veldig mye forskning på ulike løsninger, særlig på nedvandringsproblematikk.
Og så ligger det i bunn at jeg er interessert i forvaltningsspørsmål og ikke bare tørrfluefiske eller hvor mange haletråder den ene eller andre døgnflua har.
Det ser ut som om du har tatt opp igjen samarbeidet med Morten Kraabøl?
Ja, vi har jo gjort noen ting sammen tidligere. Litt tilfeldig var jeg med på noe han gjorde før sommerferien som havnet på VGTV. Det som er interessant med Kraabøl er at han ikke bare er forsker, men en som gjennomfører prosjekter. Han har jo også vært med på utbygginger i vernede vassdrag, i Vosso for eksempel. På møtet vil vi prøve å vise fram hva som er mulig å få til.
Jeg har beskjeftiget meg endel med denne typen problematikk i det siste. Jeg har skrevet artikkel om Mjøsa og jobba med Randselva og Asplan Viak. Og det er bra at det gir seg utslag i møter.

Blir det noe sosialt etterpå?
Ja, det blir bevertning. Vi inngått et samarbeide med et bryggeri, men det har jeg vel ikke lov til å reklamere med. Men ja. Det blir noe sosialt etterpå ja.
Hva skjer videre utover høsten?
Neste møte skal handle om catch and release. Da kommer Georg Fredrik Rieber-Mohn som skrev en kritisk kronikk i Klassekampen i sommer. Og så kommer Eva Thorstad som har forsket mye catch and release på laks. Jeg synes debatten har blitt alt for lite nyansert og er dessuten litt skeptisk til fluefiskere som knapt vet hvordan de skal drepe en ørret. Fra å være en forvaltningsmetode har det blitt en vanlig praksis folk driver med uten å tenke seg om.
Førstkommende Nilssen i Reviret-kveld begynner 27. oktober klokka 19:00 i kjelleren på Revir i Oslo (Revir Hiet). Hele programmet for høsten finner du här.