Én sesong, én boks: Juli

Ahhhhh! Juli! // Foto: Lars Eriksen

Skal man sikre kvalitetstid med fluestang, kan det første skrittet være å gjøre ting enklere. Kan man klare seg gjennom en hel sesong med én flueboks?

Endelig kom juli med frihet fra livets vante gang. Arbeidsplassen kan forlates for en stakket stund og man får muligheten til å nyte tiden uten å måtte bytte den bort mot betaling. Velkommen late dager og solvarme som bedøver ørret og vekker klegg til liv. Velkommen hektiske fornøyelsesparker og badestrender. For en deltidspappa som meg betyr juli både egotid og familietid. Omsider får man fisket mye. Juli er tiden da skogstjerna dovner hen og fjellvannene kaller. 

Ekspedisjon

Jeg har alltid vært tiltrukket av fjell og fjellfiske. Dette er jeg oppfostret på, og noe jeg drømmer om hele året. I voksen alder har det blitt mer ekspedisjonspreg over turene, og jeg oppsøker helst urørte villmarksområder. Gjerne mutters alene. Monsen «light» kan man kalle det. Foreløpig holder det med en uke eller to. Denne juli-ekspedisjonen gikk til nordtrønderske fjell. Store verneområder på begge sider av grensa lovet godt for villmarksfølelsen.

(artikeln fortsätter)

För att läsa den här artikeln måste du prenumerera på Print + digital eller Digital.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logga in här om du redan är prenumerant.

Vår billigaste prenumeration kostar lika mycket som en kopp kaffe i månaden, och som prenumerant stödjer du även produktionen av viktig journalistik om vildlaxen.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis här.

Genom att använda 1-stegsregistrering eller genom att skapa ett konto samtycker du till Oppstrøms AS sekretesspolicy.

sv_SE