Det visuelle betyr aller mest

Jørgen Platou Willumsen der han trives aller best. // Foto: Privat

Det nærmer seg lansering, og i det siste har antakeligvis de aller tyngste løftene falt på skuldrene til vår egen designer. Vi tok en prat med ham.

Selv om det er en hel del hjemmekontorvirksomhet i hele Norge om dagen, har det aldri vært noe som minner om konvensjonell avisdesk i Oppstrøms. Alle de involverte sitter hjemme på forskjellige steder i landet. Til daglig kommuniserer vi med hverandre per e-post og telefon.

– Det blir helt sykt mye e-post frem og tilbake. Og Messenger-meldinger. Herregud.

Jørgen Platou Willumsen har ansvar for hele den grafiske prosessen i det som er Skandinavias helt nye fluefiskemagasin.

Portrettfoto: Joakim Andreassen / Magasinbilde: JPW

– Som for mange andre, var savnet etter Vak var stort. Da jeg ble spurt om å være med på et nytt prosjekt, var det vanskelig å si nei, sier Jørgen.

Uaktuelt å lage en kopi

Jørgen jobber til daglig som billedkunstner, og har etablert seg som en sterk og annerledes stemme, med regelmessige utstillinger ved ulike gallerier, både i Norge og utlandet.

Men Jørgen er en allsidig fyr. Før han var kunstner, var han profesjonell frikjører. Mange kjenner ham kanskje igjen fra de første Field Productions-filmene. Han driver også KNEIP sammen med Stian Korntved Ruud, et designstudio med fokus på håndverk og skulptur.

Fiske har imidlertid fulgt ham hele veien. Jørgen har fisket med flue siden har var åtte, og fikk sin første laks da han var ti.

Dayjob. // Foto: JPW

– I dag er jeg først og fremst kunstner. Og fisker da. Og å kunne mikse dette med magasinjobbing skaper en deilig kontrast i hverdagen. Det er utrolig fint å kombinere to kreative områder på den måten.

Da han tok på seg ansvaret for designprosessen i Oppstrøms, var det én ting som virkelig stod i fokus.

– Det er en drøss med magasiner som mer eller mindre ser like ut der ute. Gjengangeren er knæsje farger, glorete grafikk og klassiske layout-grep. Vi ville lage noe helt annet. Mer stilrent og med et mye større fokus på det visuelle. I og med at jeg ikke er magasindesigner, har jeg måttet lese meg litt opp. For jeg vil i alle fall vite om reglene før jeg bryter dem, smiler Jørgen.

Drømmer om å gjøre det til jobb

Å lage papirmagasin er ingen dans på roser når det gjøres på fritiden. Og akkurat det har vært realiteten for redaksjonen i denne prosessen.

– Å lage magasin tar utrolig mye tid, og selv om det også tilrettelegger for kreativ tankegang, så er det mye praktisk som skal koordineres, ordnes og gjøres. Jeg har stirret på ulike svartmetninger til jeg har blitt svimmel.

Kunstner i sitt rette element. // Foto: Privat

Han tror innsatsen er verdt det.

– Det er moro. Jeg jobber med flinke folk og med stoff jeg brenner for. Alle abonnentene vi har fått i forkant av lansering, tyder i tillegg på at dette er noe folk har savnet. Får vi dette opp på bena slik at vi også kan ta ut litt penger for alt strevet, hadde det det vært utrolig kult.


Du kan tegne abonnement på Oppstrøms til introduksjonspris HÄR

Lanseringstilbudet gjelder frem til fredag 3. april.

Nå kan du også betale med Vipps i nettbutikken!