Redd villaksen! // Foto: Jørgen Platou Willumsen

Villaksauksjonen 2023

På onsdag går fiske i Norges beste lakseelver, utstyr, kurs og annet stæsj under hammeren. Deltar du, støtter du opp om viktig arbeid for å bevare villaksen.

På onsdag går Villaksauksjonen 2023 av stabelen, og for første gang siden pandemien avholdes en fysisk auksjon. Det blir servert mat og drikke, og i tillegg til auksjonen blir det et foredrag fra Simen Sætre, én av de to forfatterne bak Den nye fisken, om hva som skjedde da laksen ble gjort til husdyr.

Villaksauksjonen arrangeres årlig av Redd Villaksen, og har etterhvert blitt et av fluefiske-Norges store anledninger. Deltakere har mulighet til å by på fiske i Norges beste fiskeelver, fiskeutstyr, fluer, bøker, kastekurs og kunst.

Villaksauksjonen har vært Redd Villaksens viktigeste inntektskilde. // Foto: Redd Villaksen

Viktigste inntektskilde

Redd Villaksen er en ideell stiftelse som arbeider for å sikre livskraftige bestander i alle norske lakse- og sjøørretvassdrag. Alle i stiftelsen arbeider ubetalt og på ren ideell basis. Organisasjonen gir direkte økonomisk støtte til en rekke viktige tiltak, blant annetrestaurering av vassdrag. I tillegg jobber Redd Villaksen opp mot oppdrettsindustrien og myndigheter i kampen mot rømminger, luseproblematikk og garn- og notfiske etter villaks i sjøen.

Villaksauksjonen er organisasjonens viktigste inntektskilde.

Fra tidligere villaksausksjon. // Foto: Redd Villaksen

Det praktiska

Villaksauksjonen 2023 blir avholdt i Høymagasinet i Myntgata 7, ved Akershus Festning i Oslo. Dørene åpner klokka 16:00, og foredraget med Simen Sætre begynner klokka 16:30. Auksjonen begynner klokka 18:00.

Auksjonskatalogen til live-auksjonen finner du här. I tillegg til live-auksjonen, blir det en stilleauksjon, og katalogen finner du här.

Hvis du har noen tusenlapper til overs, er det all mulig grunn til å få med seg auksjonen. For eget fiske eller utstyrsbod, for en organisasjon som står på, og for Norges gjenværende populasjoner av sjøørret og atlantisk laks.

sv_SESV