Fiskesesongen 2022 – Del 1

Femten fluefiskere forteller om det viktigste man gjør i fluefiske bortsett fra å fiske: Å planlegge sesongen. Her er de syv første.

Fluefiske er som sex. Noen ganger er jakten like spennende som selve akten. Det gjelder med andre ord å planlegge fiskesesongen. Bygge opp forventningene. Rigge det slik at noe står på spill når du sitter i bilen. At det sitrer i magen når du drikker Circle K-kaffe og sjekker Yr på mobilen.

«Lovers, poets, religious madmen, and anglers seem to me to have this in common», skriver Ted Leeson i The Habit of Rivers, «they live for the impassioned anticipation of an uncertain thing». Han er inne på noe.

Sesongen 2022 er såvidt i gang, i alle fall sør for Dovre, og redaksjonslokalene til Oppstrøms er nå fulle av sneller som pusses, kart som studeres, liner som smøres og stenger som veives fram og tilbake for å sjekke om de har feelingen de hadde i fjor.

For å hente inspirasjon til videre planlegging har vi snakket med en broket gjeng fluefiskere. Om deres tanker rundt det som kommer. O...

För att läsa den här artikeln måste du prenumerera på UPSTRMS+.

Du kan prova i EN MÅNAD för 5 KRONOR.

UPSTRMS+ kostar endast 49 kronor per månad. Eller så kan du stödja oberoende journalistik och köpa paketet som även inkluderar Skandinaviens finaste pappersmagasin. Du väljer.

Gå hit för att se olika alternativ, eller logga in här om du redan är prenumerant.

Vårt digitala abonnemang kostar mindre än en fancy kopp kaffe per månad och ger dig tillgång till alla nya artiklar och en rikhaltig arkiv om flugfiske och flugfiskekultur.

Har du inget konto? Skapa ett konto helt gratis här.

Genom att använda 1-stegsregistrering eller genom att skapa ett konto samtycker du till Oppstrøms AS sekretesspolicy.

sv_SESV