sjøørretfiske indre Oslofjord
Foto: Jørn H. Moen

To kamerater

Advarsel til leseren: Denne artikkelen handler om tro og tvil og verdien av god kaffe. Artikkelen er lang og relativt ufokusert, men hvis du likevel leser den, vil du kanskje kjenne deg igjen.

Nu haver jeg fisket i syv Aar, og jeg haver ikke faaet en eneste Ørred. Jeg haver mistet hver eneste Ørred jeg haver faaet på Krogen. Enten saa hopper de af, eller saa vrider de sig af, eller saa snoer de sig af, eller saa slider de af Fortommen, eller falder af, eller drager til Helvete. Jeg haver aldrig faaet en eneste Ørred. Til trods for ald Fortvivlelse troer jeg det haver været et interessant Experiment i totale Tab, men til neste Aar faar en Anden gaa paa Ørredfiske. En Anden faar drage ud.

– Richard Brautigan, Ørretfiske i Amerika

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.