Et fotografi

Alle foto: Ulla Westbø.

Noen ganger får fotografiet fram egenskaper ved et sted, et fiske, ved venner og ved deg selv som forteller mer enn du selv har tilgang til.

Ulla Westbøs fotostory forteller om fire fluefiskere i Montana for omtrent 25 år siden. Fire fiskevenner på roadtrip i fluefiskets mekka, relativt tidlig i et voksenliv og med hodet fullt av forventninger og mytologier. Knut var en energisk rookie, Ulla estetikeren med blikk langt utover det å fiske og Gisle og jeg allerede da overbeleste teknikere og svorne tilhengere av ørretbomsens filosofi om forsakelse av alt annet enn det vi dro dit for å gjøre.

Denne teksten handler om en pilegrimstur og en oppdagelsesreise, og mangfoldige gjentakelser har lært oss at Montanas historie dreier seg om erobring. Først hvordan pelshandel og mineraljakt på et brutalt vis jaget et naturfolk fra deres leveområde og livsgrunnlag, og dernest hvordan brunørret og regnbueørret ble med lasset til erobreren og befolket elver og vann i et landskap så vakkert og fascinerende at det bare kan beskrives med bilder. Men rent personlig dreier Montana seg mest om erobringen av et sinn.


FÖR ATT LÄSA DENNA ARTIKEL MÅSTE DU PRENUMERERA PÅ UPSTRMS+.

Du kan prova i EN MÅNAD för 5 KRONOR.

UPSTRMS+ kostar endast 49 kronor per månad. Eller så kan du stödja oberoende journalistik och köpa paketet som även inkluderar Skandinaviens finaste pappersmagasin. Du väljer.

Gå hit för att se olika alternativ, eller logga in här om du redan är prenumerant.

Vårt digitala abonnemang kostar mindre än en fancy kopp kaffe per månad och ger dig tillgång till alla nya artiklar och en rikhaltig arkiv om flugfiske och flugfiskekultur.

Har du inget konto? Skapa ett konto helt gratis här.

Genom att använda 1-stegsregistrering eller genom att skapa ett konto samtycker du till Oppstrøms AS sekretesspolicy.