Bror Olsen
Bror Olsen med rullings i gapahuken i Rossfjord. // Foto: Joakim Andreassen

Antropologen og substratfisken

Noen samiske ord er så gamle at vi bare kan gjette når de oppstod. De er substrater - grunnfjellsskjold som stikker opp gjennom tykke sedimenter av nyere kulturer og språkinnflytelse. Et av dem er válas. Det betyr sjørøye. 

Det må finnes hundre grunner til å intervjue Bror Olsen. Han er førsteamanuensis på sosialantropologisk institutt ved Universitetet i Tromsø og forsker på naturforståelse og relasjoner mellom mennesker og dyr. Han har vært på feltarbeide langt ute i Loppa, skrevet om hemmelighold blant jegere og fiskere og om det han kaller levende landskap. Doktorgraden hans handlet imidlertid om nyskapning i popmusikk, og hovedoppgaven om ritualisering i house-miljøet i Oslo. Før han ble akademiker var han postarbeider, men samti...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.