Joel Alter ved Møns Klint. // Foto. Joakim Andreassen

Å finne en nål i en høystakk

I klintens skygge bor ørreten. Fisken vi elsker. Fisken vi gjør alt for å fange. Men på den fantastiske øya Møn i Danmark er også en mislykket fisketur en god tur…

Hundreogtjueåtte meter over havet og syv kilometer lang reiser Møns Klint seg og ser ut over de uendelige havmassene til det baltiske havet. For 75 millioner år siden ble kalksteinen dannet. Skallet fra døde plankton i det tropiske havet sank til bunnen, og gjennom senere istiders enorme krefter ble klinten formet til hva den er i dag. Et monument over en forgangen tid, en tidsmaskin der amatørgeologer graver etter fossiler i rasmassene.

På en iskald vinterdag ved klinten skaper det turkisgrønne vannet en illusjon av et varmt hav, men sannheten er langt derfra. Kalksteinen farger vannet, og når de kraftige vinterstormene blåser fra øst, blir det melkehvitt. Det er kaldt og uvennlig, men helt overveldende vakkert.

Der bor ørreten.

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.