Vi lanserer flueserie for ørretfiskeren

Jepp, du leste riktig. Oppstrøms skal nå selge greier.

Hvis det er en ting som er soleklart her i verden, så er det at det å lage journalistikk om fluefiske og miljø ikke er en geskjeft som gjør at man kan håve inn feite månedslønner. Vi følger altså ikke modellen til andre såkalte “miljøvernere”, som har sugerør direkte inn i næringslivskassa. Hos oss fungerer både det moralske og etiske kompasset, og integritet vil aldri vike for økonomi…

Men nok subtil bitterhet. La oss heller fokusere på saken: Oppstrøms er per i dag en dugnadsbasert redaksjon, og vi produserer alle sakene på fritiden. Fordi vi synes det er gøy. Det som derimot ikke er like gøy, er å kjenne at tiden ikke strekker til fordi vi tidvis må gjøre ting som vi faktisk tjener penger på. Aka normale jobber.

Fokus på kvalitets-merch

I den forbindelse har vi bestemt oss for å lage en litt uformell nettbutikk, der vi selger noen utvalgte produkter som bærer Oppstrøms-navnet. Samt noen andre varer vi kan stå inne for. Målet er å gradvis utvide med flere greier, og vi lover at vi har flere kule ting på gang.

Misforstå oss riktig, Oppstrøms skal ikke svinne hen fra å være tilbyder av journalistikk. Det er fortsatt det soleklare hovedfokuset, og noe som aldri vil endre seg. Nettbutikken skal kun være et substitutt som kanskje med tid og stunder kan hjelpe oss til å betale regningene våre selv (og da slippe å belage oss på at våre bedre halvdeler må stå for primærinntekten i de respektive husholdningene).

Alle kjøp går direkte til drift av nettstedet, og på mange måter kan dere se på det som et alternativ til annonser.

Vil du støtte arbeidet vårt, er det altså bare å gå fullstendig av hengslene i nettbutikken!

12 luringer samlet i en og samme resirkulerbare boks. Vi gir deg “EFFOS”. // Foto: Andreas Lium

Fluer, caps og svensk kokekaffe

I nettbutikken finner du per i dag produkter fra Lemmel. Vår egen trucker-caps. Og ikke minst: Fluer, produsert spesifikt for Oppstrøms, basert på velkjente imitasjoner vi har satt sammen selv.

Fluene kan kjøpes separat eller som settet vi har valgt å kalle for EFFOS, som er en forkortelse for “Essensielle Fluer For Overlevelse og Suksess”.

Hva angår overlevelsesbiten, så kan vi selvsagt ikke garantere akkurat det. Men har du dette kitet, så er du i det minste forberedt dersom du plutselig befinner deg i en post-apokalyptisk situasjon der fluefisket mat er eneste løsning.

Suksessen tør vi altså lene oss tyngre på. Dette er fluer som opphavsmannen Andreas Lium har holdt tett til brystet i lang tid, før vi nå kan tilby disse mønstrene eksklusivt. Alle mønstrene er utviklet i Norge – for stor norsktalende ørret.

Med det takker vi ærbødigst på forhånd for alle kjøp fra vår nettbutikk!

NB! Fluene er bundet på en fabrikk som har strenge krav til arbeidstid, aldersgrense og bruk av “non-toxic”-farging. Arbeiderne har gode lønnsvilkår og lunch-ordning.


Her finner du produktene:

nb_NO