Denne nettsiden benytter cookies. Les mer ved å trykke på denne meldingen. Ved å trykke på krysset til høyre godtar du bruk av cookies.
Foto: Joakim Andreassen

Stevnemøte med gigantørret

I tiden da Vak var det ledende norske fluefiskenettstedet lanserte redaksjonen en kortfilm som nærmest gikk som en farsott på internett.

Det er ingen hemmelighet at to av Oppstrøms-gutta hadde redaksjonell tilknytning til Vak. Lium og Andreassen stod også bak overnevnte kortfilm.

Med Vak forsvant både sakene om snutten og selve snutten. I den anledning følte jeg det var passende å dra frem Nemesis fra det støvete arkivet for en meget trivelig nypremiere.

Et naturlig offer

Som seg hør og bør tok jeg i den anledning også en prat med hovedpersonen.

Så: Har Tommy Josefsen blitt kvitt sin nemesis?

– Det kan man trygt si at jeg ikke har. Antakeligvis har det heller bare blitt verre.

Saken fortsetter under bildet.

tommyjosefsen_nemesis_02_opstrms
Livet kan by på utfordringer. Både som fluefisker og Liverpool-supporter. // Foto: Joakim Andreassen

Han hentyder at livet som «underfanget» ikke er lett. Spesielt når man i tillegg jobber som selger i europas største leverandør av fluefiskeutstyr.

– Det blir jo mye mas på jobb. En ting er å ikke være den i gjengen som fanger størst fisk, men det er noe helt annet når man nesten ikke får fisk i det hele tatt, forteller Josefsen.

Måltørke

I sommer gikk nemlig situasjonen fra å være slitsom til å bli håpløs, og Harstad-væringen gikk hele ti dager på vidda helt uten nettkjenning.

– Heldigvis sprakk bobla like før jeg måtte reise hjem, og jeg fikk meg en velfortjent trøstefisk på 3,2. Dette er jo en dritstor ørret for de aller fleste, men for meg er den bare veldig mye mindre enn den jeg mista den fatale sommeren i 2009, sier Josefsen.

Han er med andre ord langt fra å være «helbredet», og det er slik i fangemytologien at den som hengir seg til Hybris møter sin nemisis som straff. Hvor lang straff Tommy må sone vites ikke, men den virker ikke å være ferdig. Det er mulig han kan påberope seg avkortning for god oppførsel, men det betviles sterkt fra redaksjonshold.

– Jeg er jo Liverpool-supporter, så jeg er vel vant med at ting går meg litt i mot. Jeg har derimot stor tro på at Klopp-effekten gir utslag også i sommerens fiske, og at jeg bikker fire kilo like lett som Firmino putter mot håpløse Arsenal.

Se (igjen?) kortfilmen om Tommys nemesis under, og nyt det som er 11 minutt med nord-norsk bannskap og pipestemme!

Flere historier
Is i ringene på Vestlandet