Denne nettsiden benytter cookies. Les mer ved å trykke på denne meldingen. Ved å trykke på krysset til høyre godtar du bruk av cookies.
Foto: Columbus Leth

Når lakselus er et godt tegn

Oppstrøms på papir

Tegn abonnement eller kjøp enkeltutgaver her.

Columbus Leth er en dansk fotograf som lever og ånder for fluefiske. Han var nylig i BC, der han fisket med kompiser. Med seg på turen hadde han selvsagt kamera, noe som resulterte i både bilder og film.

– Skeena er en av de siste store urørte elvesystemene hvor fiskene kan vandre til gyteplassen, slik de har gjort i tusener av år, forteller Leth.

Han beskriver naturen som så storslått at har man vært der en gang, så er det rett og slett umulig å holde seg borte i årene som kommer.

colombusleth_Chinook-54_opstrms
Stor glede. Foto: Columbus Leth

–  Fisket er like uforutsigbart som alt annet laksefiske man er vant med hjemme, sier Leth, og legger til at det ikke er foruten grunn at man omtaler steelhead for “the fish of a thousand cast”.

Han trekker spesielt frem chinook-fisket som en kjempeopplevelse.

– Å fiske etter disse kjempene rett etter at de har trukket opp i elva og fremdeles har lus, er så voldsomt som det kan få blitt. Det blir litt som å kroke en stasjonsvogn på motorveien, og det er bare å holde fast, flytte beina og be til høyere makter om at hellet er med deg.

Vil du støtte arbeidet vårt? Bli abonnent!