Foto: Daniel Sharp

Flueboksen: Amos Sharp-Nelson

– Så, hvem er Amos Sharp?

Jeg er født og oppvokst i et fjellområde i Utah. Er fanatisk fluefisker, og heldig nok til å kunne fiske 4-6 dager i uken. Ellers er jeg birøkter, og jeg trives veldig godt med et arbeid som gjør at jeg føler meg tett på naturen. På fritiden er jeg skater, snøbrettkjører, artist og sanger. Er stolt mor til en gutt som jeg prøver å lære opp til å bli fluefisker, også er jeg «militærfrue».

Familiearven min er fra Norge og Danmark, noe som har gjort at jeg har reist dit flere ganger. Jeg er veldig glad i bakgrunnen min, og elsker den norske kulturen og folket. Alle som kjenner meg vet hvor stolt jeg er av hvor slekten min kommer fra. For tiden holder jeg på å lære meg norsk sammen med sønnen min, noe som gir mye glede i hverdagen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

amossharp_flueboksen_07_opstrms
Ryddig, organisert og amerikansk. // Foto: Amos Sharp-Nelson

– Fortell oss om flueboksen din!

Flueboksen min er full av alt jeg trenger. Fra vårfluer til zebra-nymfer, gresshopper, wolly buggere, noen få streamere og mus. Noe av det jeg liker best med ørretfisket i Utah er å kunne teste fiskens appetitt. Noen ganger overrasker fisken deg med hva den faktisk er sugen på akkurat den dagen. Jeg liker å være forberedt på det meste, og ha stor variasjon i boksen. Ellers bruker jeg bokser fra Tacky Fly Box, og er stolt av å være i pro-teamet deres. Boksene deres er av høy kvalitet og gjør at det er enkelt å holde ting perfekt organisert.

– Vi har registrert at du for det meste fisker ørret. Hva er det du tenker på når du binder fluer?

Jeg har ikke begynt å binde egne fluer enda, men er for tiden på utkikk etter den perfekte bindestikken. Fluefiske har vært en prosess med naturlig progresjon. Fluebinding er neste steg i den prosessen, og jeg ser virkelig frem til å lære. Akkurat som forholdet mitt til fisk, så tror jeg at jeg vil sette mer pris på hvert mønster hvis jeg lærer og forstår mer om det.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

amossharp_flueboksen_06_opstrms
Amos i et av sine rette element. // Foto: Privat

– Du ser på mange måter ut som du er plukket ut av en hvilken som helst surfebutikk i California, og da vi leste historien din så fant vi ut at dette ikke var så langt fra sannheten. Vil du hentyde at fiske og fluevalg er inspirert av den tidligere livsstilen?

Mine fluevalg og måte å fiske på er helt klart inspirert av livsstilen min. Mentaliteten min er preget av en hunger etter variasjon. Noen dager er jeg veldig gira på å prøve nye fluer på nye steder, mens andre dager føler jeg meg mer komfortabel med å fiske på favorittstedene mine med et mer bankers fluevalg. Uansett; så lenge jeg er i fjellet og fisker, så er jeg egentlig i mitt ess.

– No hackle eller klassiske duns? Og hvorfor?

Jeg er definitivt åpen for bruk av hackle. Jeg har en tendens til å fylle flueboksen med velkjente og velprøvde mønstre, men alt kommer jo an på hva slags elver jeg fisker i og hvilken ørret jeg jakter på. Min erfaring er at nye plasser krever nye mønstre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

amossharp_flueboksen_01_opstrms
Norsk blondine i Utah’s villmark. Hva ellers? // Foto: Daniel Sharp

– Hvis du skal dra på en ukestur i villmarken og kan ta med deg fem mønstre, hvilke velger du?

Tørrfluer: Parachute Adams og Elk Hair Caddis.

Klekkere: Higa’s SOS og Sparkle Pupa.

Nymfer: Copper John og Sowbug.

– Ok, det var seks mønstre. Men la gå! Favorittmønster, og hvorfor?

Akkurat nå har jeg mye suksess med igle-imitasjoner. I løpet av fire dager så fanget jeg 58 cutthroat-ørreter, to tigerørreter, tre regnbueørreter og ni brook-ørreter. Alle på ÉN leech-imitasjon. Ørreten digger igler på vårparten i Utah, så selv om igler er et veldig sikkert kort akkurat nå – kan det nok tenkes at det endrer seg snart.

Mitt favorittmønster er Parachute Adams. Jeg liker måten fluer ligger på vannet. Det virker ikke som den skal tiltrekke seg voldsomt mye fisk, men det gjør den alltid. Det er bare så kult å se dette i levende live. Naturen i sin mest ekte form og noe som bare må omtales som udiskutabel perfeksjon.

Følg Amos på instagram.