Ofte stilte spørsmål

Under finner du noen av de mest vanlige spørsmålene vi får. Lurer du på noe som du ikke finner svar på her, ber vi deg om å kontakte oss på e-post.

Jeg er abonnent, men har ikke fått magasinet i posten!

Hvorfor mottar jeg e-poster om at betalingen min for Oppstrøms er mislykket?

Jeg har et aktivt abonnement og får til å logge inn, men har ikke tilgang.

Sender dere utenfor Norges grenser?

Jeg er abonnent, men har ikke fått magasinet i posten!

Hvis du er abonnent og ikke har fått magasinet i posten har det som regel å gjøre med at adressen din ikke er oppdatert.

Oppstrøms henter ikke adresser fra Folkeregistreret, og du er selv pliktig til å påse at leveringadresse er oppdatert i forkant av utsendelse av abonnementsprodukter.

Vi sender ut magasiner til våre abonnenter gjennom vårt distribusjonsledd i en såkalt samsending (med andre), der selve utsendelsen skjer i regi av Posten. Dette baserer seg på distribusjonslister som vi oppdaterer og tar ut samme dag som den overleveres til distributøren vår. Vi minner også folk på at de må oppdatere adressene sine i forkant av at vi tar ut listene. Denne måten praktiseres for å sikre høyest mulig grad av riktig leveranse.

I noen ytterst få tilfeller hender det at Posten roter bort ting. Fordi magasiner ikke sendes med sporing, betyr dette at pakken dermed ikke erstattes av Posten. Frakten, selv med samsending, er en stor utgift for et bittelite magasin. Vi har dessverre ikke råd til å sende to ganger (spesielt ikke til utlandet som ville ha kostet oss langt mer enn vi faktisk tjener på magasinet).

Erstatningsmagasiner kan imidlertid hentes gratis hos Oppstrøms i Asker, og da slipper man selvsagt frakt. Ev. kan magasinet bestilles i nettbutikken (gjelder kun Norge) med en kode som gir 100% rabatt, slik at du kun betaler for frakten. En slik rabattkode lages spesifikt for deg, så ta i så fall direkte kontakt med oss.

Hvorfor mottar jeg e-poster om at betalingen min for Oppstrøms er mislykket?

Har du kanskje byttet kort?

Det hender jo at folk gjør. Og når du bruker Vipps og har byttet kort der, så må du oppdatere betalingskort på selve avtalen som hører til abonnementet. Denne finner du i Vipps-appen, mer spesifikt ved å gå inn på «faste betalinger» som du finner nederst i menypunktet «Betalinger».

Bruker du derimot vanlig Visa/Mastercard eller ønsker å bytte fra Vipps til vanlig kortbetaling, må du gjøre dette under betalingsmetoder here.

Jeg har et aktivt abonnement og får til å logge inn, men har ikke tilgang.

Det er som regel én av to årsaker til at du ikke har tilgang:

1. Du har et gammelt PRINT-abonnement, som ikke gir tilgang til digitalt innhold.

Du kan endre til PRINT & OPSTRMS+ eller UPSTRM+din kontoside, og vil da få umiddelbar tilgang til hele vårt arkiv.

2. Du har logget inn med en Google/Facebook/Vipps-konto som ikke er koblet til den eksisterende Oppstrøms-brukeren din.

Her er en mer detaljert forklaring:

Funksjonaliteten til login på de aller fleste nettsider baserer seg på e-post som parameter for brukeren. Logger du inn med en Facebook-, Google- eller Vipps-konto som benytter en annen e-postadresse enn den du har registrert deg med på Facebook, Google eller Vipps, vil det automatisk lages en ny konto som ikke er koblet til den du allerede har abonnement på.

For å unngå at dette skjer kan du enten logge inn på Oppstrøms med brukernavn og passord, og så koble til de respektive kontoene. Du kan koble til både Google, Facebook og Vipps på samme konto. Eller så kan du påse at både Google-, Facebook- og Vipps-kontoen bruker samme e-postadresse, som da resulterer i at det ikke skapes en ny konto.

Hvis du fortsatt står fast, må du kontakte oss.

Sender dere til andre land enn Norge?

Du kan abonnere uavhengig av hvor i verden du bor. Vi sender magasinet til alle land.

Når det gjelder merch, har vi for øyeblikket ikke mulighet til å sende varer utenfor Norges grenser. Dette har å gjøre med fraktkostnader, toll og mva. Vi håper å få til en løsning for dette på sikt.