Det er mye man vil ha som fluefisker, og minst halvparten av det er helt unødvendig. Her er derimot 14 ting ikke alle vet at man faktisk trenger.

1: Hårklemme: Brukes på bindestikka når man lager store streamere og gjeddefluer for å holde kontroll på lange materialer. Med mindre du er die-hard Def Leppard-fan og dermed kan benytte deg av den du allerede har i håret, så kan du sikkert rappe en av søstera/morra di!

2: Armor-all-servietter til rensing av liner.

3: Tear-aid fikser alt fra hull i vadere og liggeunderlag, til revnede telt. Dette MÅ man ha med!

4: Sykkelslange: Gir godt grep på stangdeler som sitter fast. Klipp opp to biter og putt i sekken. I tillegg brenner det som faen, så helt sjef å starte skogbrann med.

5: Løse neoprensokker: Lages av de fleste vaderprodusenter. Alternativt kan du klippe sokkene av dine oppbrukte vadere. Begge deler funker bra, og brukes når du går inn til elven i vadesko. Da slipper du å ha vadesko i sekken og fjellsko på føttene. Lurt jungeltriks!

6: Plastflasker til oppbevaring av flueliner. Drikk brusen din, og surr opp lina rundt den tomme flasken. Holder evig og flyter hvis du mister den. Husk å merke med tusj på lina/flasken så du slipper å ende opp med en skuff full av «forundringsliner».

7: Tinsel fra Panduro: Gull og sølv på 1000-meterspoler. Kuuult!

8: Zyrtec mot myggstikk: Aldri dra til Nord-Norge uten!

9: Fiskars-saks fra sybutikken (eller Jernia). Bedre enn mye annet som koster mye mer!

10: Neste gang kona tvinger deg med på IKEA, gå en tur i tallerken-avdelingen og stjel foam-arkene som ligger mellom tallerkenene. Perfekt til fluebinding!

11: Kjøp kun olivenfargede og billige håndklær. Da blir tørketommelen din plutselig en dubbing-maskin. Og man trenger bare oliven!

12: Bruker du Stroft-fortom? Kjøp 200metersspole med 0.14 først som sist! Hvis du syns det blir for slukfiskeraktig å drasse på, så fest 25m-spolen på en drill og fyll den helt opp fra storspolen. Du får plass til mye mer enn du tror. Å gå tom for 0.14 er synonymt med å gå tom for vann i ørkenen!

13: Det finns ikke noe 13. Det gjør det aldri.

14: Ziplock-poser fra IKEA: Holder ting tørt og småsaker ryddig. Før sesongstart legger du en ziplock i lomma på vadebuksene med litt dasspapir og lighter. Du vet du kommer til å trenge en eller begge deler i løpet av sesongen!